Klant

Zodiac

De afgelopen 4 decennia heeft Zodiac een reputatie opgebouwd als ’s werelds grootste leverancier van hoogwaardige aftermarket accessoires en prestatie onderdelen voor Harley-Davidson. Een flinke prestatie als je het ons vraagt! Wij zijn trots dat wij hier aan mee hebben mogen werken met opvallende en onderscheidende on- en offline communicatie.

Website

Zodiac responsive website

Uitdaging

Maak duidelijk dat de Zodiac producten, uit de inmiddels overbekende catalogus, supersnel te vinden zijn op de website. De site is logisch en herkenbaar ingedeeld voor de klant; dealer en biker. Bezoekers kunnen makkelijk en snel hun gewenste producten vinden. De nieuwe huisstijl van Zodiac is we doorgevoerd in het design van de hele website.

Aanpak

De oude website is net als alle andere communicatieuitingen, vertaald naar een vernieuwde stijl met strak design en betere functionaliteiten. De nieuwe website is uiteraard responsive, dus op ieder device even goed zichtbaar en daardoor heel functioneel. Iedere pagina is apart vormgegeven en dat zie je echt terug in de eigen invulling per pagina. Naast de ‘gewone’ website die we maakten, is ook de Zodiac Racing site opgezet met Facebookwall.

Webdesign

Zodiac website visual
Zodiac smartphone website responsive

Advertising

Zodiac_profielfoto advertising

Uitdaging

Creëer een beeld dat herkenbaar is voor Zodiac, zowel qua stijl als kleur en tone of voice. Geef de internationale advertenties een soortgelijke uitstraling bij product- en imagoadvertenties. Maak artikelen aantrekkelijk voor de echte biker en dealers.

Aanpak

De zo herkenbare banen in oranje en geel van het Zodiac logo, passen we toe als vaste afsluiter van iedere advertentie. De boodschap erboven varieert, maar is wel altijd in kleur en sfeer met de herkenbare gecrunchte typografie en oranje achtergrond of betonlook. Switch verzorgt naast design en opmaak, ook de onderhandelingen met, plaatsingen in en controle van media-uitgevers in Hongarije, UK, Nederland, Spanje en meer.

Zodiac_advertentie 1
Zodiac_advertentie
Zodiac_advertentie 2

Catalogus - Bikers Book

Zodiac_biker book vrijstaand

Uitdaging

Al jarenlang maken wij de omslag van het superdikke Bikers Book. De uitdaging dit keer was om een omslag voor het Bikers Book te maken dat past binnen de nieuwe corporate uitstraling. Zodat ook het dikke boek aansluit bij het webdesign en advertising van Zodiac. De oranje kleur is gebruikt als belangrijke factor om op te vallen tussen de concurrerende catalogi die vaak samen op de toonbank bij motordealers liggen.

Aanpak

Stevige titel van de catalogus in de herkenbare typografie van Zodiac en de letter Bikers Book naar voren laten komen door middel van preegdruk. Veel oranje kleurgebruik met betonlook achtergrond. Omdat het Bikers Book in 5 talen uitkomt, vindt er op iedere taal een tekstwissel plaats.

Bikers Book - ISSUE 41

Zodiac_bikers_book_1
Zodiac_bikers_book_3
Zodiac_advertentie 3

Bikers Book - ISSUE 39

Zodiac_bikers_book_issue_39

Giveaway beurs kalender

Zodiac_poster vrijstaand

Uitdaging

Maak een aantrekkelijke kalender die we kunnen uitdelen op motorbeurzen. Deze kalender met bike en babe, maken we al jaren en moet ieder jaar aantrekkelijk zijn voor de echte biker. Dit jaar was de uitdaging een sexy beeld te creëren dat aansluit bij een ‘hippie-gevoel’.

Aanpak

Switch start met een zoektocht naar het model, doet de fotografie in de in-huis-fotostudio met top fotograaf Maarten Koch. Dat doen we al jaren. Soms is een beeld samengesteld uit een sfeerfoto en ‘Zodiac-babe’. En soms wordt het beeld in 1 keer geschoten op locatie. Bijvoorbeeld een garagesetting. De poster is spannend genoeg om het hele jaar naar te kunnen kijken.

Kalender 2017

Zodiac_poster studio

Fotoshoot in de Switch fotostudio

Zodiac_poster achtergrond

Achtergrond foto van de kalender

Zodiac_poster 1

De kalender zoals de klanten hem ontvangen

Kalender 2016

Zodiac_poster 4
Zodiac_poster 3