Delft advertising
  • 01 April 2020
  • Nieuws
  • 5 minuten

Switch maakt uw gemeente zichtbaar

Al jaren ondersteunt Switch met veel enthousiasme en inzet verschillende gemeenten in heel Nederland. Met veel energie wordt er in de gemeentehuizen en daarbuiten gewerkt aan wonen, werken, verkeer en meer. Switch helpt gemeenten daarom graag aan meer zichtbaarheid en toegankelijkheid. Dit doen we onder anderen door:

  • Merkpositionering, logo’s en huisstijlen
  • Overzichtelijke websites
  • Content; blogs, werving, commercieel, redactioneel, e.a.
  • Online marketing (SEO, SEA, nieuwsbrieven, bannering, retargeting e.a.)
  • Werving bedrijven door LinkedIn en thema-campagnes
  • Activeren van recreatie door campagnes met en voor lokale ondernemers

Hieronder ziet u voorbeelden van wat we als creatief on- & offline team ontwikkelden voor de gemeenten Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en De Ronde Venen (Mijdrecht, Abcoude, Vinkeveen e.a. kernen) en Provincie Utrecht. Maar wilt u weten wat we voor uw gemeente of overheidsinstelling kunnen betekenen? Laten we dan beginnen met kennismaken en direct brainstormen. Vrijblijvend natuurlijk!

Sterk werk, gewoon bij Switch

Met veel enthousiasme zijn we aan de slag gegaan voor de Gemeente Delft, Gemeente De Ronde Venen, Leidschendam-Voorburg en Gemeente Rijswijk. Voor al deze gemeenten hebben we veel prachtige en ook uiteenlopende dingen mogen maken, zowel on- als offline. Zie hieronder een overzicht van wat we per gemeente gemaakt hebben.

Gemeente Delft

Voor Gemeente Delft hebben we een sterke marketing-campagne ontwikkeld, inclusief branding, pay-off, sales-acties, on- en offline concepten en dit verwerkt in een mooi campagneboek. Ook de uitvoering mochten we doen voor het aantrekken van nieuwe bedrijven. Daarnaast was er behoefte aan een sterkere presentatie online en op sociale media. Daarom hebben we de gemeente geholpen met het genereren van meer zichtbaarheid en betrokkenheid op platformen als Facebook, Instagram en vooral LinkedIn. Daarnaast hebben we de gemeente online meer onder de aandacht gebracht met een Adwords campagne en een Account Based Advertising aanpak via LinkedIn en nabellen.

Het campagneboek waar ons creatieve team trots op is:

Webdesign voor Delft Technology Partners
Design voor Delft Technology Partners
Delft Technology Partners

Gemeente De Ronde Venen

Voor Gemeente De Ronde Venen hebben we een ArbeidsMarkt Campagne bedacht en opgezet. Hiervoor hebben we onder andere een eigen website gemaakt en posters, banners en abri’s ontworpen met aansluitende posts op sociale media voor meer zichtbaarheid. Zo werd deze campagne het gesprek van de dag. Van ‘gewone vacatures’ naar de belofte ‘een baan die er écht toe doet’.

Website design gemeente De Ronde Venen
Reclame uiting gemeente De Ronde Venen
Banner design gemeente De Ronde Venen
Ansichtkaart design gemeente De Ronde Venen
Lantaarnpaal reclame De Ronde Venen
Car Wrap design De Ronde Venen

Gemeente Rijswijk

Voor Gemeente Rijswijk hebben we zowel on- als offline verschillende mooie dingen gemaakt. De maandelijkse gemeentepagina’s, een mantelzorgcampagne, overzichten voor de lokale economie, campagnes voor free wifi in de stad, idee en executie voor behoud van de bedrijven obedrijventerrein Plaspoelpolder en nog meer. Dit kwam tot uiting in advertenties, redactiepagina’s, flyers, brochures, posters, infographics, opvallende Direct Marketing, billboarding, leaflets e.a.. Dit alles hebben we opgemaakt voor het vergroten van de kennis en om burgers in beweging te zetten.

Een kleine greep uit de creaties voor Gemeente Rijswijk:

Infographic Gemeente Rijswijk
Rijswijk bus
WiFi Rijswijk
Gids gemeente Rijswijk
Verhuisdoos Gemeente Rijswijk
Posters gemeente Rijswijk

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Hoe krijgen we inwoners van de eigen gemeente en omliggende gemeenten zover dat ze meer genieten in Leidschendam-Voorburg. Switch bedacht samen met de opdrachtgever, EZ en Communicatie, de oplossing. Switch is na een aanbesteding als bureau gekozen voor het ontwikkelen van een campagne-idee en de uitwerking naar diverse middelen. Inmiddels is het idee omarmt door de betrokkenen en staan we bij het schrijven van deze webpagina, vlak voor de uitwerking van website, advertenties, postercampagne, magazine, social media en meer. De hele campagne hebben we weergegeven in zgn. campagnevellen. Deze overleggen we graag 1op1 en nog niet massaal op deze pagina aangezien de campagne nog niet is gelanceerd.

Provincie Utrecht

Naast diverse gemeenten heeft Switch ook onderscheidend werk geleverd voor Provincie Utrecht i.s.m. PBUW; samenwerking van ondernemersverenigingen in Utrecht-West. We bedachten, ontwierpen en maakten een infographic ter ondersteuning van PR en de aanvraag voor ‘de MKB-deal’ van de centrale overheid. Er is een tekort aan technisch personeel en daar moet wat mee worden gedaan. Door te beginnen met het onderwijs waarin steeds minder kinderen kiezen voor praktische opleidingen. Door middel van deze infographic laat de Provincie zien dat er veel meer te bieden is binnen de techniek-, transport- en logistieksector dan de doelgroep wellicht denkt. Diverse media hebben de infographic meegenomen in hun nieuwsberichten.

Het resultaat:

Infographic PBUW

Contact

Nieuwsgierig naar hoe wij uw gemeente kunnen versterken? Twijfel dan geen moment en neem zo snel mogelijk contact op via 0297-525580, info@switchreclamebureau.nl of vul het contactformulier in.